Het gaat mij iets te ver uit te leggen hoe een ronde mand moet worden gevlochten. Maar elke mand die ik maak wordt over het algemeen weer iets beter dan de vorige doordat ik steeds beter de wis weet te behandelen en op spanning te brengen, zodat deze net niet knakt. Als de mand af is zijn er nog een paar dingen waar je op moet letten want zoals mijn opa altijd zegt: "Het aug wildj aug get." -Het oog wil ook iets- Je moet dus vooral zorgen dat de mand er goed uitziet en al het overtollige wegknippen.

 

 

De foto links zijn gewoon manden in een standaard om bloemen in te zetten voor de zomer. Hier achter in de tuin bij de vijver.
De derde foto zijn grote manden waarvan ik niet meer weet waarom of waarvoor ik ze gemaakt heb. De oren zijn nog niet helemaal zoals ze zijn moeten maar daarom ben ik in Januari 2002 ook naar een cursus gegaan. Zie geschiedenis. Op de eerste foto is het me al veel beter gelukt toen ik deze na de cursus heb gemaakt.

Dus wil je een mand, stuur mij dan een mailtje. Want dan heb je wel een echte, originele mand thuisstaan waarvan er in de hele wereld maar één is.